Grisen er ét af de mest opdrættede dyr i Danmark

Der bliver opdrættet mange forskellige dyr her i Danmark. Nogle af dem med det formål, at de blot skal være en form for kæledyr, fordi man synes det er underholdende og hyggeligt, at have med at gøre. Andre bliver opdrættet med det formål, at de skal sælges og bruges til eksempelvis konkurrence og dressur, hvilket blandt andet heste gør. Men der er dog særligt ét dyr, der bliver opdrættet i langt større grad end alle andre dyr her i Danmark, og hvis du allerede ved lidt om det danske landbrug, så ved du også godt hvilket dyr, der er tale om her. Det er naturligvis grisen, der er tale om. Ikke nok med, at du finder rigtig mange svinefarme hele landet over, så har langt størstedelen af dem (68% af dem) har mere end 1000 grise, der bliver opdrættet ad gangen. I 2011 var gennemsnittet på antal grise pr. svinefarm (bliver ofte også kaldt for en bedrift) på hele 2.786. Det viser noget om, hvor mange grise, der bliver opdrættet her i Danmark. En gris bliver desuden også kun opdrættet med ét formål, hvilket er, at kunne blive solgt til et slagteri, så opdrætteren kan tjene penge på grisen.

Bliver grisen også slagtet her i Danmark?

En gris ender ofte sit liv på et slagteri, hvor den bliver slagtet og derefter bliver den solgt videre til supermarkeder og slagterbutikker i form af flæskesteg, bacon, fars og meget andet. Det er ikke enhver gris, der er opdrættet i Danmark, som også bliver slagtet her i landet, men langt størstedelen af dem bliver dog slagtet her i landet. I 2012 blev der slagtet hele 20 millioner svin i Danmark, mens resten af de grise, der blev opdrættet i landet i 2012 blev sendt videre til udenlandske slagterier.men noget lækkert der bliver slagtet her i landet er helstegt pattegris so virkelig mange kan lide at spise i danmark